De-a lungul timpului, handbalul ploieştean a dat jucători importanţi pentru echipa naţională a României, care, avându-i în componenţă, a câştigat multe medalii la campionatele mondiale, europene şi olimpice, aducând glorie sportului românesc.
După desfiinţarea echipei UZTEL, singurul club care a mai reprezentat Ploieştiul în întrecerile handbalistice naţionale a fost C.S.Petrolul Teleajen Lukoil Ploiesti.
Acesta a fost înfiinţat în anul 1906 sub denumirea de “Rafinăria Româno-Americană” şi este cel mai vechi club de handbal din ţară.
Prin evoluţiile sale din teren, C.S Petrolul Teleajen Lukoil Ploiesti a demonstrat în anul competiţional recent încheiat că handbalul masculin din oraşul nostru nu a dispărut şi că trebuie salvat, ajutat, şi nu lăsat să moară .
Bugetul iniţial al echipei a fost de numai 40.000 lei (veniţi din fonduri nerambursabile). Diferenţa, de încă 40.000 lei, a fost strânsă prin eforturile jucătorilor şi ale conducătorilor echipei şi a ajuns pentru terminarea primei jumătăţi a campionatului, la finele căreia echipa s-a situat pe primul loc al clasamentului. Motivaţi de acest succes, am purtat câteva discuţii cu reprezentanţii primăriei, în speţă cu domnul primar Andrei Volosevici şi cu domnul viceprimar Cristian Dumitru, discuţii în cadrul cărora am susţinut că este necesară preluarea echipei noastre de către C.S.M. Ploieşti. În urma acestor demersuri, reprezentanţii conducerii oraşului au înţeles chinul prin care trece handbalul masculin ploieştean şi au hotărât ca prim pas în soluţionarea acestei probleme înfiinţarea unei secţii de handbal masculin aparţinând C.S.M. Ploieşti, în ideea că, în cazul promovării echipei noastre în Liga Naţională, aceasta să poată fi absorbită de C.S.M. Ploieşti. Singura condiţie pentru realizarea acestui lucru era ca Petrolul Teleajen Lukoil Ploiesti să nu acceseze fondurile nerambursabile atribuite de primărie pe anul 2011, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general.
Din acest motiv, clubul nostru nu a accesat aceste fonduri, descurcându-se în returul campionatului din resurse proprii. În pofida condiţiilor financiare precare, echipa a promovat. Multe primării din ţară ar dori să se poată mândri cu o echipă ca cea a Ploieştiului, care e formată numai şi numai din localnici. De aceea, ne place să credem că factorii locali responsabili vor analiza cu mare atenţie problema handbalului masculin ploieştean si vor găsi soluţiile potrivite pentru ca, din sezonul 2011 – 2012, iubitorii de sport din oraşul nostru să poată urmări pe viu cele mai bune echipe de handbal din ţară .
Sperăm că, în cel mai scurt timp, problemele pe care vi le-am semnalat vor fi rezolvate şi că municipalitatea va găsi resursele financiare care să permită handbalului masculin ploieştean să reprezinte cu fruntea sus oraşul în Liga Naţională.
Cu deosebită consideraţie,
Dumitru Adrian,
Preşedintele C.S. Petrolul Teleajen Lukoil Ploieşti