Alianta pentru Drepturile Omului din Romania, prin Eugen Cristescu, in parteneriat cu APS Cuore ETS, cu sediul in Piacenza, al carei presedinte este d-ul Nicolae Radu au semnat o petitie catre Sanctitatea Sa, Papa Francesco astazi din Romania, in timp ce organziatia italiana o va trimite maine sau miercuri cel tarziu, dupa sarbatoarea de Paste. Scopul petitiei este de a-i aduce la cunostinta Sanctitatii Sale, modul in care preotul catolic Bogdan Herciu, care slujeste la Biserica Padre Pio, din Valea Lupului, din 1 august 2017, intelege sa sprijine familia Mihaila, pentru ca mama sa-si intre in drepturile parintesti. Mai exact, nu sprijina deloc mama ci, asa cum reiese din ce ne-a spus aceasta ajuta tatal sa tina copiii la distanta de ea, inconstient fiind de consecintele faptului ca este complice cu un parinte alienator, care si-a ostilizat copiii impotriva mamei si are pretentia ca el e victima, postura in care pozeaza in orice contact cu autoritatile.
ADOR si APS Cuore ETS au prezentat Sanctitatii Sale, sesizarea d-nei Vasilica Mihaila, asumata cu acelasi curaj si determinare ca si greva foamei care este in ziua 30, pentru ca Papa Francesco, pentru sanatatea caruia ne rugam, sa ia masuri impotriva acestui preot care a purtat cu mama copiilor urmatoarea conversatie:
“Când i-am văzut atitudinea, am postat pe grupul parohiei catolice Padre Pio din Valea Lupului, cuțitul cu care i-au fost tăiați pantalonii, iar preotul m-a scos imediat de pe grup. În 2021, în vară, am încercat să vorbesc cu preotul în biroul parohial despre situația noastră, însă acesta era vădit partinitor. Mi-a spus că pentru el Dumnezeu este o iluzie, că nu există, iar când l-am întrebat, uimită: el ce face în Biserică?… mi a răspuns ca este într un cadru legal la serviciu!”.
In maxim trei zile sesziarea noastra va ajunje la Sanctitatea Sa, Papa Francesco si avem toata increderea ca, macar spiritual, lucrurile sa intre in normal, daca legal, lectorul universitar Eduard Lucian Mihaila incalca, de trei ani, hotararea definitiva nr. 2857/01/10/2024, a judecatoriei Iasi, ascunzandu-se in spatele bietilor copii pe care a avut timpul necesar sa ii alieneze, acfestia ajungand sa refuze sa mearga la mama lor. Jenanta atitudine de lector universitar, parinte a trei copii!
Atat pentru preotul catolic Bogdan Herciu, cat si pentru d-ul Mihaila, le lasam mai jos cateva lucruri esentiale despre alienarea parentala, poate pana vine controlul de la Sanctitatea Sa, primul sa inteleaga ca Dumnezeu exista, iar al doilea ca ce face se cheama alienare parentala:
Procesul de alienare parentală descrie o situație în care un copil devine înstrăinat de unul dintre părinții săi, acest fenomen fiind adesea rezultatul acțiunilor deliberate ale celuilalt părinte. Acest proces poate avea loc în contextul disputelor familiale, în special în cazurile de divorț sau separare. Alienarea parentală nu numai că afectează relația dintre copil și părintele înstrăinat, dar poate avea și efecte negative pe termen lung asupra sănătății emoționale și psihologice a copilului. Iată cum funcționează acest proces:
Etapele alienării parentale:
- Difamarea părintelui vizat: Celălalt părinte începe prin a vorbi negativ despre părintele vizat în fața copilului, criticându-i comportamentul, deciziile și chiar dragostea față de copil. Aceasta poate include comentarii depreciative, minciuni sau exagerări despre comportamentul părintelui înstrăinat.
- Limitarea contactului: Părintele alienator poate încerca să limiteze comunicarea și interacțiunea dintre copil și părintele înstrăinat, creând obstacole fizice (cum ar fi mutarea la distanță) sau emoționale (încurajând copilul să refuze vizitele).
- Eroziunea afecțiunii: Copilul, influențat de atitudinile și comportamentul părintelui alienator, începe să își exprime propriile resentimente și critici la adresa părintelui înstrăinat. Aceasta poate duce la o deteriorare a relației, uneori până la punctul de a refuza orice contact.
- Independența falsă: Părintele alienator încurajează copilul să creadă că această înstrăinare a fost alegerea proprie, promovând o imagine de independență și maturitate, deși de fapt copilul a fost manipulat să se simtă astfel.
- Alienarea completă: În stadiul final, relația dintre copil și părintele înstrăinat este complet ruptă, cu copilul refuzând orice contact și exprimând o aversiune puternică, uneori chiar fără o justificare reală sau concretă.
Efecte asupra copilului:
- Probleme emoționale și comportamentale: Copiii pot dezvolta anxietate, depresie, probleme de stima de sine și probleme în relațiile cu ceilalți.
- Dificultăți în relațiile viitoare: Experiența alienării parentale poate afecta capacitatea copilului de a forma și menține relații sănătoase în viitor.
- Conflict intern: Copilul poate suferi din cauza loialității divizate și a sentimentului de vinovăție pentru înstrăinarea de părintele vizat.
Abordarea alienării parentale:
Tratarea alienării parentale necesită o intervenție timpurie și coordonată din partea specialiștilor în sănătate mentală, a sistemului judiciar și a ambelor părinți, cu accent pe terapia familială și mediere pentru a îmbunătăți comunicarea și a restabili o relație sănătoasă între copil și ambii părinți. Este esențial ca ambii părinți să lucreze împreună pentru a asigura bunăstarea copilului, evitând criticile și conflictele în prezența acestuia.
Susținem ,su ne rugam ptr aceasta mama ,care nu vrea decit copii ei ,urmărim și speram sa se facă dreptate, cunosc personal aceasta familie și dreptatea este la MAMA