Duminică trecută în fața a 200 de turfisti s-a disputat prima reuniune de trap din cele 17 programate în acest an. Au fost programate patru curse și o probă de calificare. Cu permisiunea dumneavoastră, încep cu ultima cursă, respectiv Premiul Feruccio Tower o cursă de viteză cu plecare cu autostart care s-a disputat pe distanța de 1950 m.
Calul cu origini franceze Krack Du Clocher a impresionat asistenta prin evoluția sa si a dominat adversarii printr-o maniera categorică. Imediat după start, Krack a trecut la conducerea cursei și-a înșirat adversarii ca pe niște mărgele si a trecut primul linia de sosire cu un avans de peste 100 m fata de Zaffiri, venit al doilea și Unipress care a ocupat poziția a treia după trecerea liniei de sosire.
Driverul ADRIAN MARCIU, campionul național antitrer l-a condus bine pe Krack, sau invers, nu contează, a ieșit în evidență marea diferență dintre un cal francez și alți caii .O dată un angajat al hipodromului îmi spunea mai în glumă mai în serios despre diferente ,Regele Franței Henric al IV, purta ciorapi de mătase, iar noi umblam desculți. O realitate dura, dar pe deplin adevărată: Calul francez este privit în Hexagon că o icoană, la noi sunt considerați mașini de făcut bani. Timpul înregistrat de KRACK a fost 1’15”.6/km si este cel mai bun timp înregistrat vreodată, din plecare cu autostart, pe hipodromul ploieștean din anul 1961 încoace . Aveți cursă mai jos.
Ceilalți premiați ai zilei au fost în Premiul Feruccio Wine, PETRUS CD condus de Alin Tronaru 1’30”.9/km; Premiul Feruccio CONSTRUCT, calul INDIGO, driver CRISTIAN SLATE, timpul realizat fiind 1’25”.5/km. Si in prima cursa semiclasica din acest an PREMIUL DE DESCHIDERE „GICĂ TĂNASE” a invins tot un cal Francez KZAREVITCH,c ondus de ION COSTEANU, cu 1’22.2/km, record îmbunătățit. In reuniunea respectivă au alergat 27de cai dintre care opt au galopat, destul de multi. Poate unii propietari de cai nu au aflat, in ziua de joi dinaintea reuniunii de duminică trebuie să se afle pe linia de finiș, echipati cu cronometru și să vadă evoluția cailor scoși la antrenament dacă își doresc performanță.
O altă anomalie este și cu culorile cazacilor, prea multe culori de albastru, campionul Adrian MARCIU se vrea Cătălin Botezatu al hipodromului oare ? Cand făceam primii pași la hipodrom în urmă cu 60 de ani învățasem culorile și deopotrivă și caii. Ion Oana era echipat in alb, Mircea Ștefănescu in albastru, Gică Tănase roșu cu alb, Vasile Gheorghe in galben etc. Erau ușor de urmăriți pentru comisari și pentru cei din tribune care se familiarizau cu driveri și cu caii. Organizarea reuniunii a fost bună, dar este loc și de mai bine, nimeni nu are pretenția că în două săptămâni să facă minuni ce alții nu făceau nici în trei luni (alea de iarna) care era un Acapulco pentru unii.
Pe data de 31 martie este programată a doua reuniune din acest an, capetele de afiș sunt Premiul CAPITALA TINERETULUI 2024 și cursa de galop Cupa GUILLAUME FILLET (foto).
Conducerea Hipodromului vă așteaptă.
MARIAN PUȘCAȘ
Despre Henry IV era el încălțat cu ciorapi de mătase dar și Mihai Viteazul avea o cusna de samur .
Despre culor ele cred ca sunt înregistrate pe numele proprietarilor fiecare proprietar are culorile sale cu combinațiile de rigoare.