Ai zice că femeiele nu sunt făcute pentru infracționalitate. Aș, poate că sunt mai bune ca barbații în a păcăli, pentru că pozează într-o delicatețe pe care nu te lasă inima să o pui la îndoială. Din nefericire, de cele mai multe ori, femeiele se dovedesc a fi experte în minciuni. Cu cât apasă foamea mai mult pe grumazul oamenilor, cu atât devin mai inventivi și găsesc tot felul de trucuri pentru a obține un profit fără să investească. Așa s-a întâmplat la Breaza, unde două femei, respectiv C. Valeria, de 27 ani, din Bucureşti şi A. Ioana, de 19 ani, din comuna Popeşti, judeţul Vâlcea și-au scremut neuronul și s-au dat drept reprezentante ale Societăţii Civile pentru Protecţia Consumatorilor, care se deplasează la diverşi agenţi economici şi solicită diverse sume de bani în schimbul neaplicării unor sancţiuni. Noroc că brezenii sunt oameni deștepți și s-au prins repede că ceva e putred…în Danemarca, după cum zicea marele Shakespeare. Au anunțat Poliția, care spre surprinderea tuturor a intervenit rapid și le-a depistat pe cele două istețe care credeau ca au invetat roata. Spunem „spre surprinderea tuturor” pentru că, recent, în Prahova angajații Serviciului de Intervenții Rapide au acționat în instanță Ministerul Administrației și Internelor pentru că au lucart în ultimele luni 1.532 de ore, iar cei de la sate au cumulat 3.00 de ore. Ne gândim că n-ar mai avea chef de muncă după ce fac atâta voluntariat, de-aia zicem, nu săriți așa!
De aici încolo vine comunicatul de presă, pentru care mulțumim și rămânem datori cu un Cico…
„Extizând cercetările, poliţiştii au identificat şi autoturismul cu care se deplasau acestea. Astfel, vineri 14 mai, în jurul orei 14.30, autoturismul respectiv a fost oprit în trafic pe DN 1. În autoturism, în afară de cele două tinere se afla şi M. Daniel, de 34 ani, din Bucureşti. Cei trei au fost conduşi la sediul poliţiei. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, au fost găsite bunuri şi sume de bani, care sunt susceptibile a proveni din infracţiuni. A fost luată măsura indisponibilizării bunurilor respective. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că cele două tinere se deplasau la diverse unităţi economice unde, pretinzând că sunt membrii ai Societăţii Civile pentru Protecţia Consumatorilor, efectuau verificări legate de termenul de valabilitate al mărfurilor, iar la final solicitau diverse sume de bani sau bunuri în schimbul neaplicării sancţiunilor prevăzute de lege.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din Breaza în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi recuperării întregului prejudiciu creat”