Raed Arafat este subiectul multor controverse de cand a ajuns la varful ierarhiei medicale de urgenta din Romania. Pare cumva ciudata prezenta inventatorului SMURD la varf, avand in vedere ca este de alta nationalitate si, in fotbal spre exemplu, acordarea cetateniei unui fotbalist de alta nationalitate, a stranit reactii adverse printre spectatori, pe fondul nationalismului. Spectatori suntem cu totii la ce se intampla in politica romaneasca si…desi reactionam cu greu cand ne sunt lezate interesele, nu suntem de acord cu dictatura. Am trait zeci de ani in acest regim, iar dictatura medicala care se preconizeaza in sistemul de urgenta pare ca ne intorarce in timp, inainte de 1989. Astfel:
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică proiectul de lege prin care asistența medicală de urgență ar urma să fie coordonată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege pus în transparență este unul cu dedicație pentru Raed Arafat.
Realitatea este ca, privit obiectiv, sistemul national de asistenta medicala de urgenta si-a dovedit limitele in nenumarate randuri, prin interventiile greoaie, care au condus la imposibilitatea de a salva vieti in timp util. O mana spala pe alta si nimeni nu raspunde desi se fac anchete peste anchete care nu fac decat sa ingroape un subiect, nu sa scoata la lumina adevarul, nu sa elimine erorile si sa imbunatateasca din temelii acest sistem.
„După dramele din Munții Apuseni, Siutghiol și Colectiv, după incendiile din spitalele românești și după numeroase alte episoade tragice în care Departamentul pentru Situații de Urgență și-a arătat neputința, Arafat are tupeul să vină acum și să ceară subordonarea întregului sistem al medicinei de urgență. Un tupeu care se bazează pe ceva: pe protecție politică. În loc să-i fie făcut vânt din sistem acestui incompetent notoriu, niște șmecheri din politică îl țin în spate și împart cu el beneficiile”, a declarat președintele AUR George Simion.
In randul politicienilor de la AUR exxista suspiciuni legate de gestionarea banilor din acest departament, pe care Raed Arafat in vrea in subordinea sa directa. Suntem inca in pandemie, chiar daca nu in stare de alerta sau urgenta, dar ne aducem aminte de milioanele si milioanele de doze de vaccin achizitionate inutile, pe bani grei de catre un guvern din care face parte inca si Raed Arafat. Poate si in acest caz ar trebui demarata o ancheta parlamentara pentru ca sunt banii nostri, ai tuturor care, gestionati prost, nu fac decat sa franeze buna functionare acestei tari, luand resurse din domenii in care sunt necesare pentru dezvoltarea lor.
„Este nefirească tendința de subordonare față de DSU, căci ar trebui ca UPU să țină de Ministerul Sănătății, deci de spitale. În joc se află și o miză financiară foarte mare. Medicina de urgență are un buget anual de aproximativ două miliarde de lei. DSU realizează zeci de proceduri de achiziții publice majore și am văzut în perioada pandemiei cât de temeinice au fost ele. Practic, numai dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, concluzia nu poate fi decât aceasta: coordonarea unei activități medicale trebuie să revină Ministerului Sănătății, iar măsurile de sănătate publică trebuie adoptate tot de Ministerul Sănătății”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.
Sursa articol: partidulaur.ro
Sursa foto: impact.ro