În primul rând, trebuie să fac o corectură față de primul articol. Raspunsul care stă la baza acestui articol și a celui precedent, nu este de la DGASPC Iași în baza petiției comune trimisă pe data de 15 martie către această instituție, Consiliul Judetean Iasi, IJP Iasi, Prefectura Iasi. Am observat ulterior scrierii primului articol că răspunsul primit de Intransigent este o informare de la DGASPC Iasi catre Consiliul Judetean Iasi, scrisa pe data de 13 martie, dată inlocuita cu 14 martie(veti vedea mai jos de ce). Prin urmare, răspunsul este primit de la CJ Iasi, de la d-ul presedinte Costel Alexe, care a fost primul care a raspuns la petitiile trimise.
Inainte de a trece la al doilea articol legat de informarea rece, omisiv si pe alocuri chiar mincinos al DGASPC Iasi catre presedintele Consiliului Judetean, vreau să mai fac o precizare față de articolul trecut. În text mai era următoarea afirmație, care m-a pus pe gânduri: “În luna noiembrie 2021, după separarea soților, instanța a stabilit prin ordonanță președințială custodia comună a părinților privind exercitarea autorității părintești și domiciliul copiilor la mamă. În ciuda acestei decizii copiii au locuit de atunci la tată, care are sprijinul constant al bunicii paterne in a-l creste.
La acea dată, tata a minimizat acțiunea partenerei privind acționarea în judecată, nu s-a apărat și nu a făcut nicio întâmpinare în raport cu aceasta. Ulterior, tata a deschis proces de divorț, solicitând custodia copiilor pe calea dreptului comun.”
Am bolduit ultima parte a textului din informarea vieții pentru că DGASPC Iasi a mințit pe d-ul Costel Alexe, prin faptul că au afirmat în scris ulterior, tatăl a deschis proces de divort, solicitand custodia copiilor. Din informațiile pe care le avem de la d-na Vasilica Mihăilă, nu tată a deschis proces de divorț, ci dumneaei, pentru ea fusese alungată din domiciliu de „pacifistul” în opinia DGASPC Iași, d-ul lector universitar Eduard Lucian Mihăilă, inainte cu sase luni de emiterea hotararii definitive în ordonanta presedintiala prin care copiii au fost incredintati mamei, iar domnia sa evacuat si pus la plata pensiei de intretinere.
Asadar, Florin Ion, Niculina Karacsony și Elena Stanciu au pacalit pe presedintele CJ Iasi, informandu-l ca d-ul Mihăilă a intentat procesul de divort, cand de fapt acesta a fost deshis de d-na Mihăilă, ordonanta fiind apanajul acestuia, care probabil nu s-a gandit ca o sa piarda si sa fie evacuat, pus la plata pensiei de intretinere și pus sa incredinteze copiii mei. Dumnealui a făcut exact invers, probabil nu i-a explicat cineva asa cum trebuia ori avand o capacitate de intelegere limitata sau bazandu-se un spate care pe masura de lucrurile avanseaza, se va evapora. C-asa-i in viata.
Iata si a doua parte a informarii DGASPC Iasi catre Consiliul Judetean unde, dupa cum puteti observa a fost facuta pe genunchi si se dau in gat singuri, spunand ca tatal copiilor a fost contactat pe data de 13.03.2024, iar data informarii este 13, modificata in 14. Prin urmare, in primul rand pe 13 au vorbit cu tatal si tot pe 13 au scris informarea, care musteste de puncetele de vedere ale tatalui. Numai punctul lui de vedere este urmarit si, in mod cu totul neprofesionist, informarea nu are un punct de vedere de la mama, pentru simplul motiv ca nu a contactat-o nimeni sa il ceara. Deci, informarea este facuta pe genunchi lipsita de valoare si adevar. Numai analfabetii functional o pot crede, pentru ca oricum nu inteleg nimic.
Cum smulge Protecția Copilului copiii din brațele părinților? În stil mafiot!
Dupa ce ati citit articolul de mai sus care a aparut chiar astazi, veti intelege cat de corupta e aceasta institutie DGASPC Iasi. De ce easa? Ia zi-dle Florin Ion! Ia zi d-na Niculina Karacsony! Ia zi d-na Elena Stanciu!
Totodata, daca veti citi mai jos ca tatal recunoaste la data de 13 martie 2024 ca pana atunci…” domnul Mihăilă a afirmat că nu a făcut demersuri suplimentare față de cele existente( Dosar de divorț cu cereri speciale– stabilire domiciliu copii, modalitatea de exercitare a autoritărții părintești, aflat pe rol la tribunalul Iași cu termen la sfârșitul lunii martie anul în curs), însă acum este decis să atace ordonanța președințială pentru schimbarea domiciliului copiilor în regim de urgență la el.”. Adica pe intelesul tuturor, d-ul Mihaila nu a intentat proces de divort, ci asa cum ne-a spus d-na Mihaila, ea la intentat, iar cei trei muschetari de la DGASPC Iasi, recte Florin, Niculina si Elena au mintit sub semnatura. D-le Gîtlan Costel, seful IJP Iasi sunteti pe receptie? Poate, aveti la indemana art. 292 Cod Penal si va autosesizati in acest caz, macar acum, dupa ce trei ani ati dormit. Noi muritorii va cerem sa fiti profesionist, ce Dumnezeu!
Iată partea a doua a informării odioase:
Pentru clarificarea situației în contextul în care Mihăilă Vasilica a intrat în greva foamei, în București având pe pancarda de demonstrație sloganul: “Nu am strâns copiii în brațe de trei ani. Copiii sunt derutați extrem. Instituțiile știu că sunt abuzați dar nu reacționează”, tata copiilor a fost contactat la data de 13.03.2024 și a făcut următoarele mențiuni:
- în data de 01.03.2024 mama s-a prezentat la Serviciul Pașapoarte, unde și-a dat concursul pentru întocmirea pașapoartelor celor trei copii. Aceștia intenționează să călătorească în Olanda la unchiul patern. Mama copiilor le-a promis că va fi de acord punctual pentru fiecare plecare și la momentul potrivit va întocmi procură pentru călătorie
- de asemenea, cu o săptămână înainte( 22.02.2024) mama a avut o întâlnire asistată cu copiii la sediul primariei din Valea Lupului. Ea avut din nou tendința de a-i filma cu telefonul, însă X a condiționat-o ca întâlnirea să se deruleze fără înregistrări.
Legat de modalitatea de exercitare a autorității părintești, domnul Mihăilă a afirmat că nu a făcut demersuri suplimentare față de cele existente( Dosar de divorț cu cereri speciale- stabilire domiciliu copii, modalitatea de exercitare a autoritărții părintești, aflat pe rol la tribunalul Iași cu termen la sfârșitul lunii martie anul în curs), însă acum este decis să atace ordonanța președințială pentru schimbarea domiciliului copiilor în regim de urgență la el.
Demonstrația actuală a mamei impactează negativ copiii care sunt oripilați de faptul că mama lor se manifestă în dezacord cu realitatea și sentimentele lor.
Copiii vor relua ședințe de consiliere psihologică cu psihologul M.C., care este consilier școlar în unitatea școlară frecventată de copii.
DGASPC Iasi încearcă să realizeze o întâlnire a echipei pluridisciplinare cu toți membri familiei Mihăilă pentru a îmbunătății relațiile de comunicare dintre copii și printele nerezident.
Sper că ați avut lămâie lângă voi. Cei fac cei trei muschetari îe cele două pagini de informare se cheamă că au sintetizat trei ani de suferinte ale d-nei Vasilica, in coautorat cu sotul acsesteia si, culmea se bat cap in cap in ce scriu. Este o dovadă de incompetență, pentru că așa cum ați văzut mai sus, pr prima pagină afirmă ca „ tata a deschis proces de divorț, solicitând custodia copiilor pe calea dreptului comun”, în timp ce din discuția cu mama și din documentele pe care ni le-a pus la dispoziție ar fi fpost bine ca nea Florin, tanti Niculina și tanti Elena să le citească a reieșit că d-na Vasilica Mihăilă a intentat procesul de divort. Mai mult, așa cum ați titil, tatal nu pica pe cheie cu cei trei la intalnirea din 13 martie cand au incropit informarea fara sa ia un punct de vedere de la d-na Mihăilă, ca niste profesionisti ce (nu) sunt. Iaca dovada iesita chiar din pixul celor trei semnatari ai informarii: „domnul Mihăilă a afirmat că nu a făcut demersuri suplimentare față de cele existente( Dosar de divorț cu cereri speciale– stabilire domiciliu copii, modalitatea de exercitare a autoritărții părintești, aflat pe rol la tribunalul Iași cu termen la sfârșitul lunii martie anul în curs), însă acum este decis să atace ordonanța președințială pentru schimbarea domiciliului copiilor în regim de urgență la el”. Domnu’ Gîtlan Costel, stiti, da? Art. 292 din Codul penal sa va autosesizati pentru fals sub semnatura privata, intr-un document ocficial.
Inainte de a trece mai departe cu analiza pe informarea DGASPC Iasi, in urma discutiilor avute cu d-na Vasilica pe marginea modului in care tatal a aratat “interes” pentru punerea in executare a hotararii definitve de incredintare a copiilor, dumneaei a scris o sinteza a eventimentelor pe care ne-a pus-o la dispoziție și o puteți vedea în imaginea alăturată.
Sa mergem mai departe la spusele lectorului universitar pe probleme de trompeta, Eduard Lucian Mihaila, in data de 13.03.2024, data la care, asa cum spuneam, a fost intocmita informarea vietii, dupa care s-a modificat in 14.03.2024.
„În data de 22.02.2024, am fost invitată la Primăria Valea Lupului la întâlnirea cu copiii. Scopul lor a a fost unul clar, să le promit că le voi face pașapoarte. Nu am avut telefonul la mine, acela a rămas în mașină, au fost de față inspectorii Elena Sălăvăstru, Mazilu Florina , și dl. jurist al Primăriei. Discuția a durat mai bine de jumătate de oră, eram 4 adulți cu 3 minori care au refuzat și au specificat că nu vor să aibă legături cu mine, moment în care juristul a intervenit și i-a atras atenția lui X( unul dintre copii) ca i se pare ireal ca un minor să îi spună mamei învață să te comporți! Acesta a mai spus că este și el părinte, dar copilul lui nu i a spus niciodată așa ceva”, ne-a transmis d-na Vasilica Mihăilă punctul dumneaei de vedere cu privire la cele invocate de cei trei muschetari ai asistentei sociale si protectiei copilului, care nu au avut decenta sa ii ceara parerea despre cele intamplate. De ce, oare? Nu cumva pentru ca in fata lor aceasta mama care isi sacrifica sanatatea este deja etichetata de ei, in asa fel incat nici nu o mai iau in calcul atunci cand trebuie sa asigure interesul superior al copilului care in orice tara civilizata are acces si la mama. Numai la Iasi, nu se poate, pentru nu vor muschii acestor functionari publici platiti chiar sa o ajute pe d-na Vasilica sa isi intre in drepturi, sa ii fie incredintati copiii de catre tatal care ii tine doar pentru el, privandu-i de dragostea materna si inoculandu-le, probabil, tot fel de idei care i-au ostilizat pe bietii copii. Tine de sapte ani de acasa, de educatia pe care ai primit-o tu ca parinte, in aceasta speta tatal, ca sa ajungi sa denigrezi mama in fata copiilor si, probabil, sa-ti razi in barba cand acestia dau dovada de lispa de respect fata de ea, pentru ca nu pot face inca distinctie intre bine si rau.
In contextul informarii pe care o aveti prezentata in doua articole imi da cu rest afirmatia asta: Demonstrația actuală a mamei impactează negativ copiii care sunt oripilați de faptul că mama lor se manifestă în dezacord cu realitatea și sentimentele lor.
Nu stiu daca e afirmatia tatalui la o sueta, dar nu mai mira. In schimb, daca e afirmatia sub semnatura privata a celor trei conducatori al DGASPC Iasi este o mizerie, pentru ca nu exista o expertiza care sa stea la baza acestor afirmatii si se pronunta asupra unor lucruri de care se fac vinovati principali pentru nu au fost capabili sa puna in aplicare o hotarare definitiva de incredintare a copiilor catre mama, ci au pactizat cu tatal asa cum se observa si din aceasta informare, care la un momemnt, cand lucrurile se vor misca in directia legalitatii va trage pe toti in jos. Poate chiar la inchisoare pentru toate aceste abuzuri comise asupra unei mame disperate sa-si ia copiii in brate si pe care ei, angajati platiti din bani publici, nu putini, ca sa va respectati atributiile si sa nu spijiniti alienarea parentala pe care, se pare, ca nu o intelegeti.
O sa transmit aceste doua articole catre Consiliul Judetean, in atentia d-ului presedinte Costel Alexe caruia ii spun, cu tot respectul: domnule Alexe, informarea pe care ati primit-o si ati luat-o de buna daca din data de 13 martie nu ati rezolvat problema, arata ori ca sunteti pe mana cu nea Florin, tanti Niculina si tanti Elena opri ca v-au luat de guster si dvs sunteti de buna credinta si ati avut incredere in ei.
Ii transmitem consilierului psiholog M.C. din cadrul scolii in care invata copiii familiei Mihaila sa inceapa discutiile cu acestia de la faptul ca au o mama care ii iubeste si isi sacrifica viata pentru ei, nu ce le spune tatal alienator despre ea. Sa tii copiii departe de o mama care ii iubeste este mai rau ca o crima.
Om trai si om vedea, dar minciuna are picioare scurte!
Pentru cei platiti sa asigure protectia copilului le pun la dispozitie atributiile pe care le au DGASPC-urile, asa cum le defineste Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie pe site-ul sau.
Continuam! Daca cineva dintre cei care au facut obiectul acestui articol se simt lezati ne pot trimite un drept la replica in care sa combata ce s-a scris aici despre ei, noi avem documente cu care sa probam ce am scris.
DGASPC îndeplinește o serie de atribuții:
- coordonează activităţile de asistenţă socială şi de protecţie a familiei şi a drepturilor copilului la nivelul judeţului, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti;
- coordonează, la nivel judeţean, activităţile şi măsurile de implementare a obiectivelor strategiei judeţene în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului;
- asigură îndrumarea metodologică a activităţilor serviciilor publice de asistenţă socială;
- asigură, la nivel judeţean, aplicarea unitară a prevederilor legislaţiei din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului;
- monitorizează şi analizează respectarea drepturilor copilului la nivelul judeţului/sectorului şi propune măsuri pentru situaţiile în care acestea sunt încălcate;
- monitorizează activitatea autorizată conform art. 92 prestată de copii în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling, în raza sa de competenţă teritorială;
- solicită informaţii şi documente, în condiţiile legii, de la orice persoană juridică publică sau privată, ori de la persoane fizice implicate în sfera sa de competenţă, acestea având obligaţia de a le pune la dispoziţie în termen de 15 zile calendaristice de la data solicitării.
- întocmeşte raportul de evaluare iniţială a copilului şi familiei acestuia şi propune stabilirea unei măsuri de protecţie specială;
- monitorizează trimestrial activităţile de aplicare a hotărârilor de instituire a măsurilor de protecţie specială a copilului;
- identifică şi evaluează familiile sau persoanele care pot lua în plasament copilul;
- monitorizează familiile şi persoanele care au primit în plasament copii, pe toată durata acestei măsuri;
- identifică, evaluează şi pregăteşte persoane care pot deveni asistenţi maternali profesionişti, în condiţiile legii; încheie contracte individuale de muncă şi asigură formarea continuă de asistenţi maternali profesionişti atestaţi; evaluează şi monitorizează activitatea acestora;
- acordă asistenţă şi sprijin părinţilor copilului separat de familie, în vederea reintegrării în mediul său familial;
- reevaluează, cel puţin o dată la 3 luni şi ori de câte ori este cazul, împrejurările care au stat la baza stabilirii măsurilor de protecţie specială şi propune, după caz, menţinerea, modificarea sau încetarea acestora;
- îndeplineşte demersurile vizând deschiderea procedurii adopţiei interne pentru copiii aflaţi în evidenţa sa;
- identifică familiile sau persoanele cu domiciliul în România care doresc să adopte copii; evaluează condiţiile materiale şi garanţiile morale pe care acestea le prezintă şi eliberează atestatul de familie sau de persoană aptă să adopte copii;
- monitorizează evoluţia copiilor adoptaţi, precum şi a relaţiilor dintre aceştia şi părinţii lor adoptivi; sprijină părinţii adoptivi ai copilului în îndeplinirea obligaţiei de a-l informa pe acesta că este adoptat, de îndată ce vârsta şi gradul de maturitate ale copilului o permit;
- acordă asistenţa tehnică necesară pentru crearea şi formarea structurilor comunitare consultative ca formă de sprijin în activitatea de asistenţă socială şi protecţia copilului;
- colaborează cu organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul asistenţei sociale, protecţiei familiei şi a drepturilor copilului, prevenirii şi combaterii violenţei în familie sau cu operatori economici prin încheierea de convenţii de colaborare cu aceştia;
- dezvoltă parteneriate şi colaborează cu organizaţii neguvernamentale şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile în vederea acordării şi diversificării serviciilor sociale şi a serviciilor destinate protecţiei familiei şi a copilului, prevenirii şi combaterii violenţei în familie, în funcţie de nevoile comunităţii locale;
- colaborează pe bază de protocoale sau convenţii cu celelalte direcţii generale, precum şi cu alte instituţii publice din unitatea administrativ-teritorială, în vederea îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin, conform legii;
- asigură, la cerere, consultanţă de specialitate gratuită privind acordarea serviciilor, măsurilor şi prestaţiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei familiei şi a drepturilor copilului; colaborează cu alte instituţii responsabile pentru a facilita accesul persoanelor la aceste drepturi;
- acţionează pentru promovarea alternativelor de tip familial la protecţia instituţionalizată a persoanelor în nevoie, inclusiv îngrijirea la domiciliu;
- asigură serviciile administrative şi de secretariat ale comisiei pentru protecţia copilului;
- realizează la nivel judeţean baza de date privind copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială, copiii şi familiile aflate în situaţie de risc, precum şi a cazurilor de violenţă în familie şi raportează trimestrial aceste date Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale;
- îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute în acte normative sau stabilite prin hotărâri ale consiliului judeţean, respectiv ale consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti